Effectievere korrelkneuzer van John Deere

In 2013 levert John Deere nieuwe hakselaars. Door de toevoeging van een 330 kW (440 pk) model, is het hakselaargamma van John Deere vanaf volgend jaar zevenkoppig. De nieuwe KernelStar-korrelkneuzer heeft volgens de fabrikant bijna driemaal zoveel effectief kneusoppervlak als de oude kneuzer.

De KernelStar-korrelkneuzer is één van de innovaties die met de nieuwe hakselaars komt. Volgens John Deere is deze kneuzer driemaal zo effectief. Het contactoppervlak van de schijven is vergroot door een nieuwe gepatenteerde vorm van de in elkaar grijpende schijven. Ook oude hakselaars van John Deere zijn uit te rusten met de nieuwe korrelkneuzer.

De nieuwe John Deere’s zijn leverbaar als i-serie ofwel intelligent-serie. Dat pakket omvat onder meer het al bekende Autoloc waardoor de hakselaar direct de haksellengte kan aanpassen. Een ander onderdeel van het i-pakket is Harvestlab: een infraroodsensor die in de blaaspijp het drogestofgehalte en onder andere het gehalte zetmeel, ruw eiwit en ruwe celstof bepaalt.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.