Groningse boer mag roek afschieten

De provincie Groningen geeft toestemming aan boeren om de beschermde roek af te schieten om hun gewassen te beschermen. Dat meldt RTV Noord. “We moeten snel wat doen om de schade te beperken”, zegt gedeputeerde Henk Emmens (BBB). Het beleid kan op kritiek rekenen van biologen.

De roek zorgt alleen in de provincie Groningen al voor zo’n 300.000 tot 400.000 euro schade aan maïsvelden. Boeren kunnen die schade claimen en de provincie trekt uiteindelijk de portemonnee. Volgens Emmens is het tijd om het probleem te ‘elimineren’.
Dat betekent dat het jachtgeweer wordt afgestoft. Om hun gewas te beschermen mogen boeren dit jaar en volgend jaar van half april tot half juni de roek afschieten.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.