Minder mais geïmporteerd in EU

In de periode van 1 juli tot en met 3 december 2023 importeerden landen van de Europese Unie iets meer dan zeven miljoen ton mais. Dit is een daling van 43 procent ten opzichte van het voorgaande seizoen, toen 12,8 miljoen ton mais de EU binnenkwam. Dat meldt melkveebedrijf.nl.

Vooral de import van mais uit Oekraïne daalde aanzienlijk: tot 3,79 miljoen ton vergeleken met 5,6 miljoen ton vorig jaar. Het aandeel van Oekraïense maïs in het totale aanbod steeg echter van 44 procent naar 52 procent. De Europese Unie heeft ook de import van maïs uit Brazilië aanzienlijk teruggebracht: tot 2,7 miljoen ton, wat 2,3 keer minder is dan de voorgaande periode. Toen werd 6,3 miljoen ton geïmporteerd. Het aandeel mais uit Brazilië daalde van 49 procent naar 37 procent. De belangrijkste importvolumes van maïs uit de EU-landen kwamen dit seizoen voor rekening van Spanje (3,3 miljoen ton), Nederland (870 duizend ton) en Italië (768 duizend ton).

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.