Satelliet in strijd tegen wietplantages in mais

In Limburg is er voor het eerst gebruik gemaakt van een satelliet in de strijd tegen wietplantages in maispercelen. Dat meldt Nu.nl.

Met behulp van die satelliet leidde in Limburg tot enkele gevonden wietplantages. Het gaat om een project van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), de politie Limburg en Blue Team Intelligence. Blue Team Intelligence, een consultancybureau op het gebied van inlichtingen, bekeek de satellietbeelden van achtduizend velden. Daaruit kwamen 150 verdachte locaties naar voren.

Deze locaties werden vervolgens gecontroleerd met een drone. Op die manier werden er wietplantages gevonden in onder andere Reuver, Milsbeek en Horst. De gevonden plantages werden gemeld bij de politie en verwijderd. (Nu.nl)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.