Maisdemo op 4 juli in Elsloo

De vraag naar voedsel en diervoeders neemt toe, terwijl de ruimte voor bemesting afneemt. Door mesttoedieningstechniek te optimaliseren is er winst te behalen op klimaatopgave, bodemverbetering, verbetering waterkwaliteit én het verdienmodel van de teler. Tijdens een demodag wordt het effect van verschillende bemestingstechnieken op maisgroei, bodemstructuur en -vruchtbaarheid bekeken.

Eind mei zijn demostroken aangelegd met verschillende bemestingstechnieken en mestdoseringen. Tijdens de demodag op dinsdag 4 juli in Elsloo wordt gekeken naar het effect op de maisontwikkeling en mestbenutting en de tussentijdse metingen. Er zijn meerdere maisrassen te zien en twee soorten onderzaai. Tevens is er een live demonstratie van verschillende machines en methodes voor emissiearme bemesting.

Aanmelden kan hier.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.