Amazone Precea-achtrijer op kopeg

Amazone kan de achtrijige opklapbare Precea-precisiezaaimachine nu ook leveren in combinatie met een 6 meter brede en opklapbare rotorkopeg en een fronttank voor kunstmest. De kopeg en fronttank zijn ook inzetbaar in combinatie met de Avant-graanzaaimachine.

Amazone bracht de Precea-maiszaaimachine een paar jaar geleden op de markt als opvolger van de ED. De Precea-zaaimachine werkt met overdrukverenkeling. Vanuit de zaadtrechter worden de zaden tegen de verenkelingsschijf aan gedrukt. Drie afstrijkers zorgen er daarna voor dat er geen twee zaden voor één gaatje zitten. Vervolgens prikt een uitprikwieltje het zaadje uit de schijf, waarna het zaadje met grote snelheid in de grond wordt geblazen. Met deze techniek zijn hoge snelheden tijdens het zaaien mogelijk.

Aanvankelijk was de machine alleen leverbaar als een gedragen, vierrijer en als inschuifbare zesrijige machine. Bij transport schuiven de buitenste twee elementen van deze machine naar binnen, zodat die binnen de 3 meter transportbreedte blijft. Twee jaar geleden kregen deze machines gezelschap van de achtrijige opklapbare en 6 meter brede Precea.

Nu kan de Duitse fabrikant deze laatste machine nu ook leveren in combinatie met een KG 6002-2 Super-rotorkopeg. Net als de zaaimachine klapt deze machine voor transport in twee delen op. Met dank aan een wisselsysteem kan de Precea-zaaimachine snel worden vervangen door Avant-graanzaaimachine van dezelfde fabrikant.

De machine wordt compleet met de F Tender-frontank met een inhoud van 1.600 of 2.000 liter. In combinatie met de Precea gebruik je de fronttank als kunstmestbak, gebruik je de kopeg in combinatie met de Avant-graanzaaimachine, dan gebruik je de fronttank als zaadvoorraadtank.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.