Meer dan 90 procent maïstelers tevreden over voederwaarde maïs

Meer dan 90 procent van de maïstelers is (zeer) tevreden over de voederwaarde van het gezaaide maïsras in 2021. Op dit moment hebben zo’n 450 maïstelers meegewerkt aan de nog lopende online MaïsScan van agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy.

Als maïstelers een vanggewas gaan zaaien in het komende seizoen, dan kiest ongeveer 58 procent voor een vanggewas zaaien direct na de maïsoogst; 36 procent kiest voor onderzaai wanneer de maïs op kniehoogte staat en slechts 6 procent gaat dan een vanggewas zaaien gelijktijdig met de maïs.

Veruit het meest gezaaide vanggewas is Italiaans raaigras. Rogge, zoals winterrogge en Snelle Lente Rogge, is ook een populair vanggewas.

Maïstelers kunnen nog deelnemen aan de online MaïsScan.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.