Mais in strijd tegen gladheid

Het Duitse Maiskomitee (DMK) heeft een alternatief voor traditioneel strooizout geïntroduceerd: maïskolfgranulaat. Volgens het DMK zijn gesneden en gezeefde maiskolven zeer geschikt als strooimiddel.

Het granulaat van maiskolven is niet bedoeld voor het strooien van de openbare weg, maar voor particulieren. Het strooisel behoudt in tegenstelling tot conventioneel strooizout zijn werking, ook bij temperaturen onder de 15 graden Celsius. Als een tuinpad of oprit stevig bevroren is, helpt het volgens het DMK ook een handjevol tafelzout te mengen met het maïsgranulaat. Het milieuvriendelijke strooisel is in vergelijking met zout ook beter voor dierenpoten en gevoelige oppervlakken zoals houten vloeren.

Is de winter voorbij, dan kunnen de maisresten bij elkaar worden geveegd en bij het gft-afval worden weggegooid. TopAgrar meldt dat de gemiddelde prijs van maiskolfgranulaat ligt op 40 euro per 20 kg.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.