Tempo-familie van Väderstad uitgebreid

De Zweedse machinefabrikant Väderstad heeft de Tempo-precisiezaaimachinefamilie uitgebreid met de Tempo L 16-24 Central Fill. De getrokken machine heeft een centrale tank voor zaad en kunstmest.

Door de centrale zaadtank hoeft de bestuurder de afzonderlijke zaai-elementen niet meer te vullen. Zo kun je volgens de fabrikant nog meer hectare’s zaaien. Met de Tempo L vestigde Väderstad in 2017 in Hongarije al een capaciteitsrecord: 502 hectare mais zaaien in 24 uur.

Väderstad kan de twaalf meter brede machine leveren met 16 of 24 zaai-elementen, waardoor de rijafstand kan variëren van 45,0 tot 76,2 cm. In de tank is plek voor 2.200 liter zaad en 5.000 liter kunstmest. Vooraan op de tank zitten twee ventilatoren die de kunstmest en zaad naar de kouters blazen.

Väderstad introduceert de Tempo L Central Fill op Agritechnica, eind februari in Hannover. De fabrikant hoopt de machine eind volgend jaar voor het eerst uit te leveren. Prijzen zijn nog niet bekend.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.