Claas Jaguar 990 ‘traptrekker’

De Duitse fabrikant Claas toont een prototype van de Jaguar 990 ‘traptrekker’. Het model is het winnende ontwerp van de 144 inzendingen uit een ontwerpwedstrijd, die was georganiseerd door een blogger.

De ontwikkeling van het prototype vond plaats bij het technische opleidingscentrum van Claas en het prototype is gebouwd door drie stagiaires die bij Claas stage lopen. Eerst werd er een chassis gelast en een traptrekker gedemonteerd voor de pedalen, wielen, stuur en stoel. Die zijn gebruikt bij de constructie van het prototype. Daarna was het de beurt aan de creatievelingen die zich bezig gingen houden met het ontwerp.

Het resultaat is een traptrekker, of beter gezegd traphakselaar, die is voorzien van een sleepkabel, bekerhouder, opklapbare maisbek die in hoogte verstelbaar is, een roterende pijp en werkende zwaailampen.

Het project nam een half jaar in beslag, maar het is nog de vraag of de traptrekker in productie gaat. Nu het eerste prototype af is, richt Claas zich tot licentiepartners die traptrekkers bouwen en onderzoekt het of serieproductie mogelijk is.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.