Handboek Snijmaïs geactualiseerd

Het Handboek Snijmaïs is geactualiseerd met de laatste kennis op het gebied van diverse teeltaspecten. Het digitaal handboek is voor iedereen gratis toegankelijk is.

In het handboek worden de verschillende aspecten van teelt, oogst en vervoedering van snijmaïs op praktische wijze beschreven en geïllustreerd. Deskundigen van Wageningen Livestock Research en Wageningen University & Research Open Teelten actualiseren het handboek jaarlijks. ZuivelNL financiert dit werk.

Fosfaatadvies

In de nieuwe versie van het handboek is in het hoofdstuk Bemesting een nieuw bodemgericht fosfaatadvies opgenomen. In het hoofdstuk Zaaien zijn naast de laatste ontwikkelingen rond zaaizaadontsmetting ook de laatste resultaten van het onderzoek met ruitzaai opgenomen. Het hoofdstuk Ziekten en plagen is geactualiseerd met informatie over bestrijdingsmogelijkheden van stengelrot, helminthosporium, ritnaalden en maïsstengelboorder. In het hoofdstuk Rassen is de nieuwe Aanbevelende Rassenlijst toegevoegd, inclusief een positieve lijst van rassen die geschikt zijn voor teelt op percelen die besmet zijn met maiskopbrand. Verder zijn in het hoofdstuk Economie de saldoberekeningen geactualiseerd.

Op de website van het Handboek Snijmaïs kan het handboek gratis per hoofdstuk geraadpleegd worden. Daarnaast kan het handboek in zijn geheel worden gedownload.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.