Alternatief RoundUp dichtbij

Het Duitse chemieconcern Bayer is dicht bij de ontwikkeling van een werkzame stof in onkruidbestrijdingsmiddelen die als alternatief kan dienen voor glyfosaat, dat de basis vormt voor het middel RoundUp.

Bayer heeft een nieuw molecuul voor het bestrijden van onkruiden ontdekt. Het is volgens het concern voor het eerst in dertig jaar dat zo’n nieuwe stof is gevonden.

Bayer laat verder weten dat er in 2019 binnen de onderzoek- en productontwikkelingsafdeling van de divisie Crop Science aan 55 projecten is gewerkt die moeten leiden tot meer dan 450 nieuwe hybrides en varianten van maïs, soja, katoen en diverse groenten. Er wordt door de divisie jaarlijks 2,3 miljard euro aan productontwikkeling besteed. Dat moet op termijn resulteren in 30 miljard euro aan omzet uit nieuwe producten.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.