Hoe concurreert vanggewas met mais?

In het project Grondig boeren met mais op proefboerderij Vredepeel wordt onderzoek gedaan naar gelijkzaai en onderzaai. De kans dat er bij gelijkzaai na de teelt van de mais een vanggewas staat, lijkt groter dan bij onderzaai. Dat vertelt Brigitte Kroonen van WUR Open Teelten, zo meldt Nieuwe Oogst.

Wat is het effect op de maisteelt? Die wordt volgens Kroonen geschat op 1 tot 5 procent minder opbrengst. “Wel hebben ondernemers die bij nazaai kiezen voor een extra vroeg ras, ook minder opbrengst. Bij onderzaai heeft het vanggewas tijdens de maisteelt een groeiachterstand, waardoor het opbrengstverlies minder speelt. Dat is de grote plus van onderzaai”, zegt Kroonen.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.