Handigheid op Thyregod maisschoffel

De Thyregod schoffelmachine van de gelijknamige Deense fabrikant is voorzien van een simpele innovatie. Bij het schoffelen tussen kleine maisplanten gebruik je alle tanden, is de mais te groot voor de machine dan keer je in een handomdraai de extra tanden ondersteboven om meer ruimte te creëren.

De schoffelmachine, TRV genaamd, is er in vier breedtes: 3, 4, 6 en 9 meter. Op de Deense beurs Agromek staat de 9 meter variant. Elke tandenunit bestaat uit twee plus twee extra schoffeltanden. Op één van die extra tandensets ligt ter demonstratie een rubberen hamer. Is het te schoffelen maisgewas te groot voor de complete rij schoffeltanden, dan tik je met de hamer een extra tandenset los. Vervolgens draai je de unit om en klik je het weer vast. De extra paar tanden staan dan naar boven gericht.

De ter plekke gemeten tijd voor het keren van één set is 20 seconden. De Thyregod TRV 9 schoffelt 12 rijen tegelijk. Elke rij heeft dus een extra paar tanden. Heb je die rijen niet nodig, dan kost het je vier minuten om ze om te keren. Dat is aanmerkelijk sneller dan wanneer je de tanden smaller moet zetten door per set twee schroeven los te draaien. De nieuwe tandensets zijn medio april beschikbaar en kunnen op alle bestaande maisschoffelmachines worden gemonteerd. Per set is de prijs 370 euro.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.