Siloking laadt en doseert elektrisch

Het Duitse Siloking komt opnieuw met een elektrische machine naar Eurotier: De eSilokamm. De machine werkt volledig elektrisch en kan zowel voer laden als uitdoseren.

De machine is er in vier modellen: EA 3600, DA 3600, EA 4200 en DA 4200. De EA modellen hebben een enkele doseeruitgang, terwijl de DA modellen aan beide kanten kunnen uitdoseren. 3600 en 4200 staat voor de inhoud van de machines: 3,6 en 4,2 kuub.  Net als de getrokken en driepunts-Silokamm modellen beschikt de eSilokamm over een telescopisch snij/krabbord om de machine te laden. Tijdens het laden zakt de ‘laadbak’ tot op de grond. De maximale uitkuilhoogte bedraagt 3,5 meter.

De eSilokamm beschikt over twee rijbereiken: 0-10 en 0-20 km/h. Op een volledige acculading kan de machine zo’n twee uur voeren. De machines wegen tussen de 3.900 en 4.100 kg, afhankelijk van het gekozen typen. Optioneel is onder andere een doseerunit leverbaar voor krachtvoer.

Elektrische TruckLine

Twee jaar terug kwam de fabrikant ook al met een elektrische machine naar Hannover: een elektrische TruckLine e.0 eTruck 1408. Die machine is ook volledig elektrisch, maar kan alleen mengen en uitdoseren. Een laadfrees zou teveel energie kosten volgens de fabrikant.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.