Nieuwe meststof voor mais

ForFarmers en meststoffengroothandel Triferto hebben een nieuwe meststof voor de maisteelt ontwikkeld. Dat meldt Veeteelt. De stikstof uit deze meststof komt geleidelijk vrij en de beschikbaarheid sluit daardoor beter aan bij de behoefte van het gewas. Dat stellen de ontwikkelaars.

Mais heeft in het beginstadium van de groei nog weinig stikstof nodig. Driekwart van de biomassa wordt tussen half juni en eind juli geproduceerd. Voor een optimale groei moet er in deze fase volop stikstof beschikbaar zijn.

Volgens ForFarmers en Triferto sluit de nieuwe rijenmeststof GroMaize Opticoat nauwkeurig aan op de behoefte van de maisplant in elk stadium van de groei. Uit de gecoate meststof komt tijdens de kieming minimaal stikstof vrij en de afgifte is maximaal tussen half juni en eind juli. Hierdoor wordt stikstof beter benut en is er minder risico op verliezen door uitspoeling. In proeven van ForFarmers werd door het gebruik van de nieuwe meststof een meeropbrengst van 900 kvem per hectare gerealiseerd. (Veeteelt)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.