Maisareaal gelijk aan vorig jaar

In het komend seizoen gaan maïstelers ongeveer evenveel maïs zaaien als in 2017. Dat blijkt uit de tussenstand online marktonderzoek MaïsScan. Op dit moment hebben 400 maïstelers meegewerkt aan MaïsScan van onderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen.

Van de maïstelers die het afgelopen seizoen maïs geteeld hebben, gaa7 97 procenthet komend seizoen weer maïs telen; slechts 1 procent gaat het komend seizoen geen maïs meer zaaien en 2 procent weet het (nog) niet.

Als we naar de maïstelers kijken die het afgelopen seizoen maïs geteeld hebben en dit seizoen ook weer maïs gaan telen, dan gaan zij dit seizoen ongeveer hetzelfde aantal hectares maïs inzaaien als in 2017. Gemiddeld gaan de maïstelers dit seizoen ongeveer 17 hectares inzaaien. De mediaan is 10 hectares. In de statistiek is de mediaan het midden van een verdeling of gegevensverzameling; de mediaan is een centrummaat.

Uit de tussenresultaten blijkt dat 54 procent van de maïstelers al een definitieve keuze heeft gemaakt over het te zaaien maïsras en dit zelfs al heeft besteld. 14 procent heeft ook al een keuze gemaakt, maar heeft het maïsras nog niet besteld. 32 procent van de maïstelers heeft nog geen definitieve keuze gemaakt over het te zaaien maïsras. Het ras Millesim van veredelingsbedrijf KWS wordt nog steeds het meest genoemd door de maïstelers.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.