Rust op de maismarkt

De maishandel is de laatste periode erg rustig. Veel boeren hebben tijdens de oogst hun mais ingekuild. Die is nu geconserveerd waardoor ze hier nu van aan het voeren zijn.

De kuilmais die nu uitgeleverd wordt, gaat naar klanten die jaarrond kuilmais voeren. Het voordeel daarbij hierbij is dat de analyse op voorhand bekend is.

Analyses gemiddeld goed

De analyses van oogst 2017 die tot nu toe bekend zijn zien er gemiddeld goed uit. De analyses lijken wel iets lager uit te vallen dan vorig jaar, maar de opbrengst is gemiddeld hoger dan in 2016. Wel is er behoorlijk variatie in kwaliteit tussen de verschillende partijen.

55 euro per ton

Mais die momenteel wordt verhandeld zit op een prijs van 55 tot 60 euro per ton franco thuis afhankelijk van de kwaliteit. Dit is nog vergelijkbaar met vorig jaar. Naarmate er meer partijen zijn geanalyseerd en worden aangeboden is de kans groot dat de prijzen nog wat zullen zakken.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.