Mais maakt groeispurt door

De maïs bij de Topmaïstelers maakt een flinke groeispurt door. Dat meldt Melkvee.nl. Gemiddeld is het gewas rond de 1,50 meter. De hoogste maïs staat op de zandgrond bij Lambert Philipsen in Sevenum. Die meet gemiddeld 1,60 meter. De maïs groeide bij de Limburgse veehouder in 10 dagen tijd maar liefst 90 centimeter.

Ook bij de andere telers, Bart de Kruijf uit Werkhoven en Jan Hemstede uit Ommen, groeit de maïs stevig door. De Kruijf, die op kleigrond boert, meldt een hoogte van 1,40 meter, terwijl Hemstede (zandgrond) 1,50 meter meet. Deze maïs stond 10 dagen geleden respectievelijk nog 80 en 75 centimeter.

Bij alle drie de veehouders is er (nog) geen sprake van droogteschade en staat het gewas er fris voor. (Melkvee.nl)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.