CSAR presenteert Rassenlijst 2017

Er zijn acht nieuwe maïsrassen opgenomen in de Aanbevelende Rassenlijst voor 2017. Dat meldt CSAR, de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst.

Het gaat om 3 nieuwe snijmaïrassen in de categorie ‘zeer vroeg en vroeg’, 2 snijmaïsrassen in de categorie ‘middenvroeg en middenlaat’ en 3 rassen die geschikt zijn voor de teelt van korrelmaïs of de productie van corn cob mix.

Zeer vroeg en vroeg

De nieuwe snijmaïsrassen in de categorie ‘zeer vroeg en vroeg’ zijn Absalon en Stacey van Limagrain en SY Skandik van Sygenta Seeds. De nieuwe middenvroege en middenlate snijmaïrassen zijn Genialis KWS van KWS en Farmerkel van FarmSaat AG. De nieuwe rassen voor korrelmaïs en corn cob mix betreffen LG 31.211 van Limagrain en Megusto KWS en Successor KWS van KWS.

Details over de eigenschappen van alle maïsrassen in de Rassenlijst 2017 zijn te vinden op de website van de CSAR.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Maisrassen, Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.