Maisprijzen verschillen sterk

De snijmaïsoogst in 2016 is voorspoedig verlopen. Door het mooie weer is de mais vlot afgerijpt en was het land goed begaanbaar.

De opbrengsten zijn zeer wisselend. In het zuiden van Nederland kwam het op bepaalde plekken niet verder dan 10 ton product per hectare. In de oostelijke provincies werden opbrengsten gemeten van 50 ton en meer. De grote verschillen zijn met name veroorzaakt door de extreme regenval in bepaalde gebieden.

Maisprijs

Door de genoemde grote verschillen in opbrengst ontstond ook een verschil in prijs. In het noorden lagen de prijzen rond 1,40 euro per procent drogestof per ton terwijl in zuid Nederland de prijs op kon lopen tot 1,60 euro per procent drogestof per ton.

Rustige maishandel

In algemene zin was de handel in mais rustig. Daar waar de opbrengst fors lager uit viel kwam nog wat vraag. Voor de rest was er niet veel vraag. Doordat er veel gras gegroeid is, is de ruwvoervoorraad vrij ruim. Daarnaast heeft ook de matige liquiditeitspositie behoorlijk invloed gehad.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.