Monsanto neemt Bayer over

Bayer neemt de Amerikaanse zadenhandelaar Monsanto definitief over. Na eerdere geruchten dat er een deal beklonken was, volgde woensdagmiddag een definitieve verklaring. Het is de grootste buitenlandse overname ooit voor een Duits bedrijf. Dat meldt Nieuwe Oogst.

De deal heeft een totale waarde van 66 miljard dollar, bijna 59 miljard euro. Bayer betaalt bijna 128 dollar per aandeel in contanten voor Monsanto. Daarnaast is overeengekomen dat de Duitsers 2 miljard dollar betalen als de deal door bezwaren van toezichthouders toch niet door kan gaan.

Het samengaan van Bayer en Monsanto levert de grootste producent van zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen voor de landbouw ter wereld op. De koers van het aandeel Monsanto stond het afgelopen jaar flink onder druk. Daar profiteerde Bayer van. In mei deed het een eerste ongevraagd bod van 122 dollar per aandeel, zo’n twee maanden later opgevoerd naar 125 dollar per aandeel.

Die konden geen goedkeuring vinden van het bestuur van Monsanto, maar de deur ging wel op een kier. Na een nieuwe verhoging een week geleden, tot 127,50 dollar per aandeel, kwam er echt schot in te zitten. Dat leidde uiteindelijk tot de huidige afgesproken prijs. (Nieuwe Oogst).

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.