GGO-mais reden voor onrust Europees Parlement

Het Europees Parlement heeft zich gekeerd tegen de beslissing van de Europese Commissie om de import van de ggo-maïs NK603xT25 in de Europese Unie toe te laten. Dat meldt het Vlaams Infocentrum land- en tuinbouw (VILT).

Het Parlement is verontrust omdat de genetisch gemodificeerde maïs, een product van Monsanto en bedoeld als veevoeder, resistent is aan glyfosaat. De onkruidbestrijding hoeft dus niet met selectieve middelen te gebeuren maar kan met een totaalonkruidbestrijder als Roundup. Dat is niet naar de zin van de volksvertegenwoordigers die een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie oprakelen waarin de conclusie was dat glyfosaat mogelijk kankerverwekkend is.

Een grote meerderheid van de Europarlementsleden verzet zich tegen de beslissing van de Europese Commissie om een nieuwe glyfosaatresistente ggo-maïs toe te laten voor import. Meer in het algemeen eisen ze dat de Commissie alle beslissingen over de toelating van genetisch gemodificeerd voedsel of veevoeder opschort in afwachting van een grondige hervorming van de vergunningsprocedures. (VILT)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.