Maisprijs per hectare varieert sterk

De maisprijs per hectare varieert van 1.100 tot 1.700 euro. Dat blijkt uit een belronde van Maiscoach. Het is daarbij erg belangrijk te kijken naar de opbrengst en kwaliteit. Ook maakt het verschil of de mais in de buurt wordt afgezet of dat het over een langere afstand vervoerd moet worden.

De oogst is in de zuiden van het land al een paar weken in volle gang. Nu wordt er ook in de regio midden volop gehakseld. In Noord-Nederland is deze week voorzichtig een begin gemaakt, maar daar moet het nog echt op gang komen.

Zoals gezegd variƫren de maisprijzen per hectare tussen 1.100 en 1.700 euro. De prijs voor mais thuis geleverd ligt rond de 1,45 euro per procent drogestof franco thuis. Hoe de prijs zich verder ontwikkeld zal vooral afhangen van hoeveel telers die mais eerst inkuilen en later als kuilmais aanbieden. Als zij dit doen wordt deze mais eerst uit de handel genomen en daarmee loopt het aanbod terug. Ook het weer is een bepalende factor. Naarmate de tijd verstrijkt word het oogstrisico groter. Ook dit kan invloed hebben op de prijs.

De vraag naar mais is lang beperkt gebleven. Het lijkt nu los te komen. Veel boeren die nog mais moeten hebben zien wel in dat nu het moment is gekomen dat er beslissingen genomen moeten worden.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.