Helft maïstelers kiest voor hetzelfde maïsras

Bijna de helft van de maistelers gaat het komend seizoen hetzelfde maïsras zaaien als in 2014; 24 procent zegt voor een ander ras te kiezen en 29 procent weet het (nog) niet. Dit blijkt uit de tussenresultaten van het online onderzoek MaïsScan 2015. De MaïsScan wordt uitgevoerd door agrarisch marktonderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen in opdracht van een aantal maïszaadbedrijven. Afgelopen dinsdag is het onderzoek gestart.

Uit de tussenresultaten blijkt ook dat 60 procent van de maïstelers al een definitieve keuze heeft gemaakt over het te zaaien ras en tweederde van deze maïstelers heeft het maïsras zelfs al besteld. Dit betekent dat 60 procent van de maïstelers nog geen maïszaad besteld heeft. De bestellingen lijken op dit moment iets achter te liggen in vergelijking met vorig jaar.

De MaïsScan gaat ook antwoord geven op vragen zoals, welke eigenschappen van maïs vinden maïstelers het belangrijkst en welke maïsrassen populair zullen zijn in het komend seizoen. Het online onderzoek is nog lopende en dinsdag 10 februari ontvangen de maïstelers die de online vragenlijst nog niet ingevuld hebben een herinnering.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.