Waarschuwing voor hoge mycotoxinegehaltes in mais

Steeds meer analyses van mais laten hoge gehalten aan Deoxynivalenol (DON) en met name Zearalenone (ZEA). Dat meldt het Belgische Panagro in een persbericht. Uit zowel Duitsland, Frankrijk, Belgi├ź en Nederland komen waarschuwingen voor hoge mycotoxinegehaltes.

Uit de laatste analyses blijkt dat deze monsters meerdere mycotoxinen bevatten.

De verwachting is dat de hoge gehaltes aan mycotoxinen vooral tot problemen zullen leiden op bedrijven met reproductieve dieren, zoals zeugen, melkkoeien, melkgeiten, schapen en pluimveemoederdieren. Ook in de opfokperiode van deze dieren moet rekening gehouden worden met mycotoxinen, omdat de invloed daarvan later ook nog zichtbaar is, meldt Panagro. (De Molenaar)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.