DLV Plant presenteert maisrassenlijst voor 2015

Kort na CSAR, brengt ook DLV Plant de maïsrassenlijst voor 2015 naar buiten. DLV doet een maisrassenonderzoek in opdracht van 16 kwekers, dan wel vertegenwoordigers van maisrassen. Rassen worden in het onderzoek vergeleken met in het buitenland behaalde onderzoeksresultaten.

Naast per vroegrijpheidsgroep, worden de rassen ook per regio onderzocht. De regio’s die DLV Plant hanteert zijn de zuidelijke zandgronden, de oostelijke zandgronden en de kleigronden.

Bladvlekkenziekte

Op drie proefvelden van DLV Plant werd Helminthosporium carbonum (bladvlekkenziekte) en Kabatiella zeae (Eyespot) geconstateerd. De rassen zijn daardoor dit jaar dus ook gewaardeerd op resistentie tegen deze aantastingen.

De nieuwe maisrassenlijst van DLV Plant downloaden.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.