Handel in kuilmais is stabiel

De handel in ingekuilde mais is stabiel. Telers rekenen hoeveel mais ze nog nodig hebben tot de oogst gaat beginnen. Het restant wordt nu aangeboden. Ook afnemers kunnen nu vrij goed bekijken wat ze nog nodig hebben tot de oogst en vullen een eventueel tekort nu aan.

De prijs van kuilmais lijkt in de afgelopen weken iets gedaald. Een absolute prijs is echter moeilijk vast te stellen, omdat dit afhangt van onder andere drogestof percentage en voederwaarde. De prijs per ton kuilmais wordt geschat tussen 67 en 73 euro per ton, exclusief btw en franco op het bedrijf van de koper.

In verse mais wordt nog niet gehandeld. Wel kan gezegd worden dat op de meeste plekken de mais er aardig goed bij staat, uitzonderingen daar gelaten. Extreem weer in het voorjaar net na het zaaien heeft met name in het oosten van Nederland sporen nagelaten. Momenteel lijkt het erop dat de mais toch aardig is bijgetrokken. Naar verwachting wordt er dit jaar voldoende ruwvoer gewonnen, vooral omdat het groeizaam weer is.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.