Natuurorganisaties in verweer tegen maisteelt

In de Weser-Ems regio aan de grens met Groningen, Drenthe en Overijssel komen natuurorganisaties in het verweer tegen de omvangrijke overschakeling naar de maïsteelt. Dat meldt BoerenBusiness.

Van het ongeveer 340.000 hectare grootte areaal is op bijna 300.000 maïs ingezaaid. Dit gaat ten koste van suikerbieten en aardappelen. De vele biogasinstallaties in het Noordwesten van het land hebben volgens natuurorganisaties tot deze ongelukkige situatie geleid. Voor de maïsteelt zou volgens natuurvorsers meer mest en gewasbeschermingsmiddelen worden ingezet.

Natuurbeschermingsbond Wesermarsch wil daarom de intensieve maïsteelt beperken, mede omdat het leefgebied van op de grond broedende vogels wordt verkleind. Boerenorganisaties geven echter aan dat boeren alleen al uit kostenoverwegingen niet meer middelen gebruiken dan nodig is. Volgens hen zal het maïsareaal niet verder toenemen.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.