Nieuw verbod genmaisteelt Frankrijk

De Franse minister van Landbouw Le Foll heeft opnieuw een verbod ingesteld op de teelt van de genetisch gemodificeerde maïssoort MON810 van Monsanto. Dat meldt AgriHolland op basis van informatie van Le Monde.

Le Foll deed dat op 15 maart via een ministerieel besluit, zodat het verbod nog voor het komende teeltseizoen ingaat. Een eventuele uitspraak van de Franse Raad van State kan het besluit van de minister nog ongedaan maken.

Hoewel de teelt van maïssoort MON810 is toegelaten in Europa, werd de teelt in Frankrijk al een aantal malen verboden. Een eerder verbod dat vorig jaar werd ingesteld, werd verworpen door de Franse Raad van State. Daarom komt minister Le Foll nu met een nieuwe maatregel.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.