Proterra Maize na de oogst

Loonbedrijf Lindeboom heeft dit jaar voor het eerst Proterra Maize gezaaid bij twee klanten. Proterra Maize is samengesteld uit geselecteerde grassoorten die zich onder de dekvrucht ontwikkelen zonder dat het de maïsplant beconcurreert. Bovendien is onkruidbestrijding gewoon mogelijk met Proterra Maize. De grassen verdragen de meeste herbicidenbespuitingen en kunnen goed tegen de schaduw van de mais.

Gedurende de zomermaanden heeft de groenbemester zich ontwikkeld onder het maisgewas. Tijdens de afrijping heeft de mais meer licht doorgelaten, waardoor de groei van Proterra Maize is toegenomen. Op de foto’s is te zien hoe Proterra Maize er na de oogst uitziet. De foto’s zijn gemaakt door Remon Kosse van Loonbedrijf Lindeboom.

Proterra_Maize (1) Proterra_Maize (2) Proterra_Maize (3) Proterra_Maize (4)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Foto. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.