Laden met LaserLoad van Krone

Iedere boer en loonwerker wil weten of de gehakselde mais daadwerkelijk goed in de silagewagen terecht komt. Krone komt daarom met de LaserLoad.

En zoals de naam al doet vermoeden maakt het systeem gebruik van een laserscanner die is bevestigd aan het uiteinde van de losband. De laser meet een vlak van 190 graden en maakt 2D-scans. Tegelijkertijd beweegt een elektrische laserkop heen en weer om de derde dimensie vast te leggen. Met behulp van algoritmen berekent het LaserLoad systeem de contouren van de kar en vormt het een rechthoek: het gebied waarin de oogst wordt gelost. De losband wordt op die manier automatisch gepositioneerd waardoor de oogst verdeeld in de silagewagen terecht komt.

De LaserLoad technologie biedt volgens Krone veel voordelen. De bestuurder van de hakselaar kan zich richten op het werk dat aan de voorkant van de machine verricht wordt en hoeft niet op te letten of het gewas buiten de silagewagen terecht komt. In het donker is er geen verlichting nodig en wordt het systeem niet beïnvloed door stof, vuil of regen.

KRONE_LaserLoad

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.