Minder zetmeel in snijmais 2013

Snijmais heeft dit jaar gemiddeld 15 gram minder zetmeel in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit 400 verse snijmaisanalyses van BLGG AgroXpertus. Dit is een gevolg van het late seizoen en de periodes met droogte gedurende het jaar. De kolf is daardoor in relatief kortere tijd gevuld.

Om toch een hoog aandeel zetmeel te behalen is het dit jaar belangrijk om de mais goed af te laten rijpen.  Voor een maximale zetmeelopbrengst is het van belang om de mais te oogsten als de melklijn verdwenen is uit de korrel.

Gemiddeld lagen de analyses uit 2012 van na oktober dan ook 10g zetmeel hoger.  Gezien de meeste kuilen in oktober gemaakt worden, zullen de kuilcijfers gemiddeld nog wel iets hoger dan 345 gram komen te liggen, maar volgens BLGG blijft er een verschil met 2012..

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.