50.000 hectare Franse maïs niet ingezaaid

De extreme regenval in Frankrijk heeft grote invloed op het maïsareaal van dit seizoen, dat blijkt uit cijfers van Arvalis. Tijdens een persconferentie van de Franse organisatie voor maïstelers (AGPM) bleek dat 50.000 hectare in het zuidwesten van Frankrijk niet is ingezaaid, meldt La France Agricole.

Als gevolg van de neerslag konden veel telers niet op de percelen komen. Op sommige plaatsen is sinds eind maart ruim 500 millimeter water gevallen. Volgens Arvalis is het nagenoeg onmogelijk om deze achterstand zo laat in het seizoen nog in te halen, mede doordat veel percelen nog steeds te nat zijn. Wel is het nog mogelijk om in andere regio’s voedermais te zaaien.

Ook de regio Rhône-Alpes bleef niet gespaard. Volgens Arvalis is hier 5.000 hectare, bedoeld voor maïs, niet ingezaaid. De percelen die wel ingezaaid konden worden hebben ook last van de neerslag, gemiddeld loopt de maïs twee weken achter in ontwikkeling. In het zuidwesten is dat maar liefst drie weken. De gevolgen voor de uiteindelijke opbrengst zijn nog niet met zekerheid te zeggen. Volgens de analisten is alles afhankelijk van wanneer het echte zomerweer doorbreekt.

Bron: BoerenBusiness
Nat maisland
Foto: bakkeveen.nl

 

 

 

 

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.