Demonstraties onderzaai gras in maïs

Onder maisOp twee melkveebedrijven vindt op 26 en 28 juni een demonstratie plaats van de uitvoering van onderzaai van gras in mais. Door gras op het juiste moment tussen de rij van mais te zaaien is het gras na oogst van mais ver genoeg om zich snel te ontwikkelen.

Het onderzaaien levert een beter vanggewas op dat nitraatuitspoeling helpt te verlagen, bijdraagt aan het organische stofgehalte en dat mogelijk nog een oogstbare snede in het volgende voorjaar oplevert.

Tijdens de demonstraties wordt getoond hoe de onderzaai goed uitgevoerd kan worden. Daarnaast wordt aangegeven waar de uitvoerder goed op moet letten. De onderzaaimachine is door het project Dairyman beschikbaar gesteld.

De demonstratie van woensdag 26 juni vindt plaats om 14.00 uur bij het bedrijf van Alfred Scholten. De locatie van de percelen: Kuypersweg in Winterswijk-Woold.

De demonstratie van vrijdag 28 juni vindt plaats om 10.30 uur bij het bedrijf van Jos de Kleijne. De locatie van de percelen: Nieuwe Weg in Westerbeek (tegenover het voetbalveld).

Lees ook: Koeien & Kansen aan de gang met gras onder mais

Bron: Verantwoorde Veehouderij

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.