Geen nieuwe stijging waterpeil Rijn

SONY DSCNa hevige regenval de afgelopen weken in Duitsland en het Alpengebied stegen de waterstanden van de Rijn. Op vrijdag 7 juni werd bij Lobith een hoogste stand gemeten van 13,62 meter boven NAP.

Inmiddels is de waterstand bij Lobith gedaald tot onder de NAP +13 meter. Naar verwachting zet de daling de komende dagen verder door. De daling wordt iets vertraagd door nieuwe neerslag in Zwitserland en Zuid-Duitsland. Op basis van het neerslagbeeld wordt geen nieuwe stijging van de waterstand van de Rijn verwacht.

Rijkswaterstaat heeft eind mei de stuwen in de Neder-Rijn en Lek geopend. De stuwen bij Hagestein, Amerongen en Driel blijven ook de komende periode nog open om de afvoercapaciteit van de Rijn te vergroten. Pas wanneer de waterstand bij Lobith verder zakt kunnen de stuwen weer dicht. Snelle afvoer richting zee is dan niet meer nodig en het water in de grote rivieren blijft voldoende op peil.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.