Wereldrecord mais zaaien met Väderstad Tempo

In 24 uur met een gemiddelde snelheid van 18 km/u is met de Väderstad Tempo F8 zaaimachine een wereldrecord gevestigd. In de vruchtbare zwarte grond nabij Kiev (Oekraïne) werd 212 ha mais ingezaaid.

Op 24 april rond de klok van elf begon het experiment waarbij getracht werd het oude wereldrecord te verbreken. Dat is ruimschoots gelukt. In een tijdsbestek van 24 uur werd bijna 212 ha mais ingezaaid. Met een 24-rij machine werd vorig jaar een record gevestigd door 18,67 ha per rij te zaaien. Dit jaar is het de Väderstad Tempo gelukt 26,5 ha per rij te zaaien. Daarmee is het oude record met 42 procent verbeterd.

De mais is gezaaid op 5,2 centimeter diepte. De hoeveelheid bemesting bedroeg 130 kg kunstmest per hectare. Met de zogenaamde Power Shoot Techniek werd het zaad met behulp van luchtdruk in de zaailade gestort.

Väderstad tempo F8

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.