Elgie: het bekendste maisplantje van Nederland

20130507_Elgie_1Nederlands’ bekendste maisplantje is gezaaid. Het komende seizoen volgt uw maiscoach de kleine Elgie, een maisplantje dat vrijdag 3 mei is gezaaid aan de Halseweg in het Achterhoekse Westendorp.

Elgie werd gezaaid door loonbedrijf Lettink uit Westendorp. Lettink zaaide 100 kg kunstmest van Mais Map in de rij met 24 procent stikstof. Eerder werd 55 kg stikstof fosfaat uit varkensmest aangewend. Elgie is gezaaid op een hoge esgrond. Het perceel is van maisteler Jan Kolenbrander en meet 2,3 hectare.

Limagrain 30.224

Lettink zaaide op het perceel een maisras van Limagrain, namelijk LG 30.224. Elgie dankt haar naam dan ook aan de veredelaar van het ras.

Elgie op Twitter

Elgie wordt goed in de gaten gehouden en gaat binnenkort zelf haar verhalen posten op Twitter. Op deze website verschijnt wekelijks een uitgebreide update over het reilen en zeilen van Elgie met informatie als neerslag, een groeigrafiek, groeistadia, kolfstadia en bespuitingen.

DSC_5621

DSC_5589

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.