CSAR-lijst in maisrassenwijzer van Maiscoach.nl

Sinds begin dit jaar helpt Maiscoach.nl bij het zoeken naar de maisrassen die je op de rassenlijst van DLV-plant vindt. Vanaf heden zijn ook de maisrassen op de CSAR-lijst te vinden in de maisrassenwijzer op Maiscoach.nl

De beide maisrassenlijsten zijn niet één op één te vergelijken. daarom zoek je in de maisrassenwijzer in één van de lijsten. De maisrassenwijzer-gebruiker moet dus zelf kiezen of hij de voorkeur heeft voor de CSAR-lijst of van de DLV-lijst. Nog belangrijker is om de juiste vroegheidsgroep te kiezen. Die lijst en vroegheidsgroep kies je in het eerste veld van de maisrassenwijzer.

Vervolgens gebruik je de overige velden om aan te geven welke kenmerken je belangrijk vindt. In een intensief gebied bijvoorbeeld, is een hoge opbrengst vaak belangrijk. In een extensief gebied daarentegen, kun je overwegen te kiezen voor een hoge voederwaarde of zetmeelopbrengst.

Belangrijke kenmerken zet je in de maisrassenwijzer op 3. Onbelangrijke kenmerken laat je op 0 staan of zet je op 1. Zo komen de meest hgeschikte rassen uit de altijd beschikbare online tool rollen. De maisrassenwijzer werkt ook op een smartphone.

 

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.