Waterschap Aa en Maas controleert op opvang van perssap

Waterschap Aa en Maas controleerde begin deze maand de opvang van perssap van de kuilen op 26 bedrijven waar mais wordt opgeslagen. Op vier bedrijven voldeed de perssapopvang niet aan de eisen. Die bedrijven kregen zeven dagen om de afvoer in orde te maken.

Bij de 26 bedrijven die werden gecontroleerd, maakte de toezichthouders in de loop van dit jaar, tijdens de reguliere controles, een notitie over de opvang van de perssappen.

Vissterfte

In oppervlaktewater zorgen de perssappen voor zuurstofloosheid. “En dat heeft vissterfte tot gevolg”, zo schrijft het waterschap op haar website. De buitengewone opsporingsambtenaar van het waterschap beoordeelt per geval of er een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Nieuwe regels voor opvang van perssap

Het Waterschap Aan en Maas is de beheerder van de watersystemen in het Oosten van de provincie Brabant. Het waterschap laat weten dat volgend jaar een nieuwe activiteitenbesluit ingaat waarmee de regels met betrekking tot het opvangen van de perssappen, worden aangescherpt.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.