Nieuw middel tegen ritnaalden

Syngenta heeft met Karate 0.4% GR een nieuw middel ontwikkeld voor de bestrijding van ritnaalden in mais. Het granulaat is onlangs toegelaten door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Dat meldt Nieuwe Oogst.

Voor de maisteelt is Karate 0.4% GR vooral geschikt in gevallen waar een zware besmetting van ritnaalden aanwezig is en een zaadbehandeling niet altijd toereikend is. Daar komt bij dat het middel geen fosfaatmeststof bevat. Ondanks dat kunstmest zorgt voor een vlottere weggroei van het gewas, kon het enige beschikbare granulaat Force Evo vanwege fosfaat niet worden ingezet op maispercelen waar derogatie een rol speelt, zo meldt Syngenta.

Karate 0.4% GR bevat de werkzame stof lambda-cyhalothrin en wordt ingezet in een dosering van 15 kilo per hectare als toepassing in de rij bij het maiszaaien of het poten van aardappelen. Het middel mag per teeltcyclus één keer worden ingezet. Toepassing in grondwaterbeschermingsgebieden is niet toegestaan.

 

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.