Stoppel beter onderwerken door uitsparingen in schijf

De Zweedse machinefabrikant Väderstad heeft een variant ontwikkeld op de Crosscutter Disc voor de Carrier-schijveneggen van de fabrikant. De Crosscutter Disc Aggressive komt vooral goed uit de verf in harde grond.

Met de in 2017 geïntroduceerde Crosscutter Disc voor de Väderstad-schijveneggen is een heel ondiepe grondbewerking mogelijk bij hoge werksnelheden. Maar in heel harde grond viel de indringing van deze schijf soms wat tegen. Om die eigenschap te verbeteren heeft de Crosscutter Disc Aggressive uitsparingen gekregen. Die uitsparingen vergroten volgens de fabrikant het penetratievermogen op harde grond. Daarnaast is de nieuwe schijf beter in staat om maisstoppels te verwerken.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.