Fendt komt met zwaardere Katana 850 hakselaar

Fendt breidt het programma hakselaars uit met de zwaardere Katana 850 met een vermogen van 623 kW (847 pk). Zo meldt de fabrikant in een persbericht.

De 18 liter stage V Liebherr zescilinder motor is alleen voorzien SCR en heeft geen roetfilter of EGR. Dit beschermt volgens de fabrikant de motor en vermindert de benodigde koelcapaciteit en het brandstofverbruik, terwijl de motor wel voldoet aan de emissie-eisen. Om het brandstofverbruik laag te houden wanneer het volledige vermogen niet nodig is, is er een eco-modus, die het toerental van de snij-eenheden hoog houdt bij een lager motortoerental. Optioneel is er net als bij de Katana 650 een ventilator met omkeerfunctie leverbaar, waarvan de invalshoek van de afzonderlijke ventilatorbladen naar wens kan worden aangepast. De omkeerfunctie zorgt er voor dat de koelpakketten worden gereinigd.

De hakselaar heeft een trommel met een diameter 720 mm en is volgens de fabrikant de grootste op de markt. De trommel kan worden geleverd met 20, 28 of 40 messen met snijlengtebereik van 2,6 tot 41,2 mm. Daarnaast is een Kemper 490 Plus voorzetstuk met een werkbreedte van 12 rijen leverbaar.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.