Müthing Coverseeder past in NKG-teelt

De Duitse fabrikant Müthing heeft een klepelbak geschikt gemaakt voor het bewerken en inzaaien van de graan- of maisstoppel. De machine past prima in een systeem met niet-kerende grondbewerking.

De Coverseeder van Müthing is in basis een klepelbak met 26 of 46 klepels die tegen de rijrichting in draaien. Voor de klepelrotor heeft Müthing een strohark gemonteerd, die de gewasresten verdeelt en de grond wat openkrabt.

Met verstelbare platen (eventueel hydraulisch verstelbaar) kun je de lengte van de oogstresten instellen. Tegenmessen verkleinen de oogstresten nog wat meer. Een APV-bioseeder zaait vervolgens breedwerpig de groenbemester, waarna het gezaaide wordt afgedekt met de geklepelde oogstresten. Een zware packerrol drukt het geheel nog wat aan, waardoor het zaad niet de kans krijgt om uit te drogen.

De stohark en de packerrol zijn relatief eenvoudig van de Coverseeder te halen. Je kunt dan de machine weer gewoon als klepelbak gebruiken.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.