Kverneland Pudama brengt kunstmest direct bij maiszaad

Machinebouwer Kverneland heeft vorige week op een bijeenkomst in Italië onder meer de nieuwe precisie maïszaaimethode Pudama gepresenteerd. Met de methode wordt met behulp van luchtstroom kunstmest gericht bij het maiszaad gebracht.

Tijdens de presentatie in Italië werd Pudama geïntroduceerd in combinatie met de Optima TFprofi SX zaaimachine. Het voordeel van de nieuwe zaaimethode is volgens de fabrikant een betere opname van de meststoffen en het reduceren van de hoeveelheid meststof. Volgens onderzoek van de Universiteit van Keulen kan met Pudama ongeveer 25 procent bespaard worden op de meststof in vergelijking met de conventionele maisteelt.

De meststoffen worden opgevangen in bij een doorlaatklep net boven de kunstmestkouter. De klep wordt vervolgens met perslucht geopend waarna de meststoffen worden toegediend. Een sensorverbinding tussen de kouter en het zaaihuis zorgen voor de synchronisatie tussen de zaai- en kunstmestgift.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.