Afrijping mais blijft goed gaan

In de derde week van september is de mais mooi rijper geworden. Dat meldt Limagrain op het Ruwvoerforum op basis van gegevens die worden verzameld met het zogeheten mobiele LG Lab.

In week 37 van 2021 is de mais 5 procent droger in kolf+plant. Volgens Limagrain zal de afrijping richting eind september ongeveer 1 % per drie dagen bedragen. Dat baseert het veredelingsbedrijf op de weersvoorspelling.

Zoals bekend is de afrijping dit jaar later dan de laatste jaren. Zoals altijd is er een vrij groot verschil tussen Noord- en Zuid-Nederland. Het warme, zonnige weer begin september was bevorderlijk voor de afrijping. De rijpste mais die Limagrain meet zit op 30 % drogestof. Bij een gemiddelde afrijping van +1% per 2 à 3 dagen, bereikt deze mais in week 38 het optimale drogestofgehalte van 36%.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.