Tweederde van maistelers zaait vangewas na oogst

Bijna tweederde van de maistelers zaait een vanggewas direct na de maïsoogst. Dat blijkt uit onderzoek dat Geelen Consultancy uit Wageningen deed onder 830 maistelers.

Het grootste deel zaait dus een vanggewas direct na de oogst. Ongeveer 30 procent heeft aangegeven aan onderzaai te doen en vijf procent zaait vanggewas tegelijk met de mais. Volgens Geelen is het opvallend dat telers in het noorden van Nederland vaker kiezen voor onderzaai in vergelijking met collega’s in het midden en zuiden van het land. Van de maistelers in het zuiden van Nederland zaait ongeveer 75 procent direct na de maïsoogst een vanggewas. In het noorden ligt dat percentage op 40.

Uit hetzelfde onderzoek van Geelen blijkt dat de ondervraagde telers bij de rassenkeuze de zetmeelopbrengst of de voederwaardeopbrengst de belangrijkste aspecten vinden.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.