Warm weer amper van invloed op mais in voerkeuken

Met een buitentemperatuur van meer dan 3- graden Celsius, stijgt de temperatuur van mais in een voerkeuken in drie dagen met twee graden. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Milaan in opdracht van Lely.

Het onderzoek vond plaats op drie melkveebedrijven in Italië. Mais uit de kuil werd met een kuilvoersnijder van de kuil in de voerkeuken geplaatst. Drie blokken mais per keuken zijn voorzien van een temperatuursensor. In de voerkeukens en buiten zijn ook temperatuur- en luchtvochtigheidsensoren geplaatst. Op die manier kregen de onderzoekers een goed beeld van de invloed van de buitentemperatuur op de opwarming van de maisblokken.

Na drie dagen was de temperatuur in de mais gestegen met 2 graden. Goed ingekuild ruwvoer kan, zo blijkt uit het onderzoek, meerdere dagen in de blokken in een voerkeuken bewaard worden, ook bij warme omstandigheden.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.