Mest op maisland mag vanaf 15 maart

Mest uitrijden op maisland mag in 2021 vanaf 15 maart. Dat heeft Minister Schouten bekend gemaakt. In een eerder besluit stond de datum op 1 april.

De verruiming geldt voor 2021 en 20122. Hoe de regeling daarna wordt is afhankelijk van het 7e Actieprogramma dat in voorbereiding is en het nieuwe mestbeleid waar op dit moment ook aan gewerkt wordt.

In mei maakte Schouten bekend dat ze afziet van de verplichting om in 2021 rijenbemesting toe te passen bij de toediening van drijfmest bij de teelt van maïs op zand- en lössgrond. In de plaats daarvan zou de datum waarop drijfmest op mais uitgereden mag worden verschuiven van 15 februari naar 1 april. Na vragen vanuit de Tweede Kamer heeft de minister nu besloten deze datum op 15 maart vast te stellen voor de jaren 2021 en 2022.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.