Minder glyfosaat op maisland

Lochemse boeren gebruikten dit voorjaar tijdens het werk op hun maisland meer dan de helft minder glyfosaat ten opzichte van vorig jaar. Zo blijkt uit een inventarisatie onder 6 Lochemse loonwerkers. Dat meldt AgriHolland.

De aanpak ‘Groene Groenbemesters’ werpt z’n vruchten af. Het vanggewas werd op ruim meer dan de helft van het areaal ondergewerkt zonder glyfosaat te gebruiken.

Loonbedrijf Beltman in Harfsen gebruikte dit voorjaar bij klanten nauwelijks glyfosaat op bouwland. Het bedrijf werkt met een klepelmaaier voorop en de frees achter de trekker en vernietigt zo in één werkgang de wortel en het loof van de groenbemester. Door daarna te ploegen komt er minder onkruid op.

Lochemse boeren en loonwerkers werken in de aanpak ‘Groene Groenbemesters’ samen met De Innovatie Coöperatie. Het doel voor 2021 is een maisteelt zonder inzet van glyfosaat. Achterhoekse ondernemers met nieuwe ideeën en duurzame plannen kunnen via deinnovatiecooperatie.nl terecht voor ondersteuning en ideeën.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.